78152

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


PavelN (193.179.220.250) --- 20. 5. 2011
Re: řídký med

no, pokud vytočíte pár rámků s řídkým medem, vlijete do nádoby a přidáte hustší med bez důkladného promíchání, skutečně se stane to co popisujete a teoreticky můžete horní, řidší, vrstvu odebrat a použít třeba na výrobu medoviny. Prakticky je to ale tak, že když vytočíte řídký med, usadí se na dně nádoby řídký a u hladiny ten ještě řidší. jinak sřečeno, tato metoda Vám příliš nepomůže, ledaže se vám nějakým omylem zamíchá pár rámků nezralého medu do dobře vyzrálého. Zakupte si hustoměr (http://www.medocentrum.cz/eshop/?p=productsMore&iProduct=453&sName=Hustomer-na-med), který je vhodný k měření obsahu vody v medu, změřte to přesně a podle výsledku rozhodněte, zda budete vyrábět medovinu, nebo plnit do sklenic.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52305


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu